28.02.2011

Dialog me murin.

Ndërkohë që një natë isha duke lexuar librin e Zotit, pashë që muri i dhomës ku ndodhesha pësoi një të çarë nga lart. U ngrita i shqetësuar dhe pasi vura dorën tek e çara. Pastaj fillova të pyes veten: ”Shtëpia ime është e re!...[more]

Category: Urtesi

28.02.2011

Dialog me hijen

U ktheva pas, por nuk e pashë hijen time!! Ngrita shikimin lart, ku dielli me hijeshinë dhe madhështinë e tij ndodhej në kupë të qiellit. Asgjëkundi nuk shihje gjurmë resh. U ktheva sërish, por sytë nuk e hasën asgjëkundi...[more]

Category: Urtesi

28.02.2011

Dialog me dinarin

Sytë më zunë një fukara me rroba të rreckosura, të thyer në moshë, të uritur dhe të etur. E pashë të shtrirë pranë portës së një banke, i zhytur në një gjumë të thellë. Rrezet e diellit i aviteshin pak e nga pak, derisa arritën...[more]

Category: Urtesi

28.02.2011

Dialog me çastin

Një ditë, u ula t’i kërkoj falje Zotit për gjithë ato çaste dhe kohë nga jeta ime, të cilat i kam kaluar në gjëra të padobishme. I penduar nga kohët e humbura, ftova një nga ato çaste të kaluara kot. Unë: ”Dua të kthehesh...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

08.02.2011

Kryeministri Erdogan dhe shitja e shalqive

Ai ka lindur me 26 Prill të vitit 1954 në lagjen Kasem Pasha, një ndër lagjet më të varfra të Stambollit. Rrjedh nga një familje e varfër me origjinë të largët nga Kaukazi. Mësimet e fillores i mori në shkollën e lagjes, bashkë...[more]

Category: Urtesi

07.02.2011

Rizku dhe format si fitohet

"Urtësia është pasuria e humbur e një besimtari, kudo që e gjen, ai është më i meritueshmi për të." Kushedi, ndoshta është ky hadith ai që e nxiti poetin dhe shkrimtarin e hershëm arab Abdullah ibnul Mukaffa të...[more]

Category: Urtesi

06.02.2011

Shtëpia ime është dhe shtëpia jote

Orienti... ah e mjera unë për orientin!   Pier Eznaj ishte i detyruar nga halli të marrë rrugën për në Egjipt, si mësues i gjuhës frënge. Ai qëndroi atje për dhjetë vite rresht, derisa më në fund, para dhjetë muajsh u...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 211 to 217 out of 217

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook