29.05.2013

Bija e peshkatarit

Ai ishte me profesion peshkatar, kishte tre vajza dhe secilën prej tyre, e merrte me vete çdo ditë për të peshkuar. Ata qëndronin gjithë ditën në bregun e lumit, ku hidhnin rrjetën për të zënë peshk. Në muzg, ktheheshin në shtëpi...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

24.05.2013

Gjethja që nuk bie

Ajo e pyeti të motrën:”Sa gjethe kanë mbetur në pemë?” E motra, me lot në sy iu përgjigj:”Përse pyet e dashur?” Vogëlushja e sëmurë i tha:”Sepse e di që jeta ime do të përfundojë kur të bjerë gjethja e fundit nga pema në...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

20.05.2013

Miu dhe kafshët e fermës

Miu, e kishte bërë zakon që të zhbirojë rreth gjithçkaje që ndodh brenda shtëpisë së pronarit të fermës. Një ditë, ai pikasi diçka interesante dhe të rëndësishme për të ardhmen e tij. Ai pa dy bashkëshortët, burrë e grua, të...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

08.05.2013

Kuzhinieri i zgjuar dhe kadiu i mençur

Kadiu i qytetit, njihej për drejtësinë, zemërgjerësinë dhe pastërtinë e figurës së tij. Një herë, dy fise në konflikt, i vajtën dhe i kërkuan t’ua ndajë çështjen për të cilën konfliktuoheshin. Pasi ua ndau dhe dy fiset mbetën të...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

29.04.2013

Dengu që shembi përdhe devenë

Tregohet se një fshatar po kthehej në shtëpi bashkë me devenë e tij. Ai e kishte ngarkuar mirë e mirë devenë, saqë i kishte vënë peshën që zakonisht mbanin tre deve. Deveja e gjorë filloi të lëkundej nga barra e madhe, ndërkohë...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

09.04.2013

Kjo është dynjaja

Rrëfehet se profeti i Zotit, hazreti Isai a.s, shoqërohej një ditë nga një burrë. Ata kishin marrë me vete tre kulaçë për ti konsumuar gjatë rrugës. Kur u ulën për të ngrënë dhe hapën torbën e bukës, hazreti Isai a.s pa që aty...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

04.04.2013

Teoria e bananes

Kur isha fëmijë, mami më pati dhënë një banane, për ta ngrënë në pushimin e gjatë në shkollë. Unë e futa bananen në xhepin e çantës. Vetëm gjatë pushimit e hapa që ta nxjerr dhe ta ha, siç bënin dhe fëmijët e tjerë. Por... pashë...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 43 to 49 out of 217

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook