10.04.2014

Qëndrimi i profetit Muhamed (a.s) kundrejt besëtytnive

Besëtytnitë janë praktika dhe besime të pasakta, që nuk kanë bazë logjike apo ndonjë lidhje me jetën reale. Edhe pse hasen dhe në fusha të tjera, ato janë më shumë të zakonshme në çështjet e fesë. Pavarësisht nga raca apo feja,...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

07.04.2014

El-Kahharu (Nënshtruesi, Mposhtësi)

Emri i kësaj teme të bën të ndjesh madhështinë dhe prestigjin e All-llahut të Madhërishëm. Emri i kësaj teme të bën të ndjesh respektin dhe bindjen e plotë ndaj Zotit. Emri i kësaj teme është i ndryshëm nga emrat që kemi trajtuar...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

24.03.2014

El-vedud (I dashuri, Miqesori)

Emri i All-llahut të Madhërishëm El-Vedudu është një emër shumë i dashur dhe që lidhet me dhembshurinë dhe dashurinë. Emri i Zotit El-Vedudu, përmendet në Kur’an dy herë. E para: ”Ai është që Falë mëkatet dhe është i Dashur....[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

10.03.2014

El-Hamidu (I Falënderuari, I Lavdëruari)

Emri që do të trajtojmë në këtë temë është emri i Zotit El-Hamid. Ky emër rrjedh nga fjala “Hamd”, e cila është e kundërta e “Dhemm” (përbuz). Ai që është perfekt dhe i përkryer lavdërohet, kurse ai që ka të meta jo. I Përkryeri...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

01.03.2014

Esh-Shekuru (Mirënjohësi)

Emri që do të trajtojmë në këtë temë është një emër që të nxit ambicie. Është një emër që të shton gjallërinë, aktivitetin dhe vullnetin. Ky emër është i tillë që, nga një dembel të plogësht, të kthen në një person që pranon të...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

19.02.2014

El-Velijju (Mbrojtës dhe Kujdestar i besimdrejtëve)

El-Velijju   (Mbrojtës dhe Kujdestar i besimdrejtëve)   Para se të fillojmë me temën që do të trajtojmë, dua ta imgjinosh veten në një ushtri të madhe. Para ushtrisë, shfaqet komandanti i përgjithshëm, duke...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

27.01.2014

El-Afuvvu (Mëkatfalësi)

Emri që do të trajtojmë në këtë temë, ka lidhje të forta me një nga netët më të dashura tek Zoti, Natën e Kadrit. Ky emër është emri El-Afuvvu. Madje, Profeti [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] na ka mësuar që këtë natë, të...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 53

Oraret e faljes

05/03/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:34 06:0511:5915:0717:4119:02

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook