09.01.2014

El-Kerimu (Bujari)

Emri që do të trajtojmë në këtë temë është El-Kerim. Ky emër përmban në vetvete një mesazh të rëndësishëm: Kurrë mos prano të nënshtrohesh dhe të përbuzesh. Kjo, pasi All-llahu i Madhërishëm të ka nderuar dhe të ka bërë krijesën...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

07.01.2014

Dashuria së pari!

Kur u rikthehesh për të dytën herë emrave të bukur të Zotit, do të gjendesh përballë një surprize që është në pritjen tënde! Asnjë nga këto emra që sapo rilexove, nuk përmban hakmarrje, ndëshkim dhe dënim. Përkundrazi, ato janë...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

15.12.2013

El-Vahidu El-Ehad (Një, I Vetmi)

Emri i kësaj teme është një emër që çdo njeri e ka të gdhendur në natyrën e tij. Është një emër me të cilin çdo musliman lind, rritet dhe vdes, duke e mbajtur në zemër. Ky emër është në natyrën e çdo krijese që ka krijuar...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

02.12.2013

Emri i Allahut En-nur

Emrat e bukur të Allahut, në kohën që jetojmë janë shndërruar jo më shumë se ilahi që këndohen nga të rinjtë dhe të rejat tona. Në fakt, emrat dhe cilësitë e Zotit, janë dera që na çon drejt njohjes sa më të plotë të Zotit. Për...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

05.11.2013

El-Haliku (Krijuesi)

Emrin që do të trajtojmë në këtë temë, e kemi mësuar që kur ishim të vegjël. Është për të ardhur keq kur themi se është emri i parë mbi të cilin kemi dëgjuar, por që nuk e kemi përjetuar si duhet. Ky emër është El-Haliku...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

23.09.2013

El-Muxhibu (Lutjepranuesi)

  Emri që do të trajtojmë në këtë temë është El-Muxhibu (Lutjepranuesi). Thotë All-llahu i Madhërishëm në Kur’an, rreth këtij emri: ”Me të vërtetë që All-llahu është pranë dhe është Lutjepranues.” (Hud: 61)  Emri...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

06.09.2013

Besimi tek profetët dhe të dërguarit e Zotit

Besimi në profetët dhe të dërguarit e Zotit, është të pohosh, miratosh dhe besosh pa fije dyshimi, se Zoti ka dërguar profetë dhe të dërguar, misioni i të cilëve është rregullimi i jetës së njeriut, sipas vullnetit dhe porosive...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 15 to 21 out of 53

Oraret e faljes

05/03/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:34 06:0511:5915:0717:4119:02

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook