10.01.2013

Ademi dhe Havaja

(Ky artikull bazohet në një ligjëratë të mbajtur në xhaminë e Belfastit në mars 1997.) Shkenca thotë se Ademi dhe Havaja kanë ekzistuar... Islami i mëson njerëzit që t’i trajtojnë prindërit me respekt dhe dashamirësi. Për këtë...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

10.11.2012

Bota e xhindeve, fakte dhe iluzione

Sheriati dhe jeta. Kanali Alxhazira Njerëzit dhe xhindet Kufiri i marrëdhënieve mes njeriut dhe xhindeve Vakumi shpirtëror tek myslimanët bashkëkohorë Gazetari: Abdusamed Nasir I ftuar: Shejh Jusuf...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

17.09.2012

A mund ta posedojnë xhindët njeriun?

Përgjigja nga një grup myftinjsh. Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëplotit! Të gjitha falënderimet janë për Allahun, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të dërguarin e Tij.   Dijetarët kanë mendime të ndryshme...[more]

Category: Besim

25.07.2011

Emrat e përsosur hyjnorë

O Zot! Me Ty strehohem, e kush strehon veç Teje, Strehoje të dobëtin që kërkon mbrojtjen Tënde, Jam i dobët dhe kërkoj ndihmë nga i Fuqishmi, Të më forcosh të imunizohem prej mëkatit tim, O Ti që i percepton vështrimet,...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

08.07.2011

Emri më madhështor i Allahut

Shkruar nga: Selman ibn Fehd el Aude Me Allahun në zemër, kur brishtësohem, Me Allahun në lotim, kur përlotem, Me Allahun në shpirt, lart në qiell, Me Allahun në trup, kur rrëzohem, Me Allahun në ajrimet e mëngjesit, Me...[more]

Category: Besim

06.07.2011

Allahu është Zoti i mirësisë, dhuruesi madhështor

Fjala arabe “El fadl” ka kuptimin “t`i shtosh diçkaje mirësi dhe përkujdesje”. Po kështu derivati i kësaj fjale “El ifdal” vjen me kuptimin “mirësi”. Ndërsa derivati tjetër, emri foljor arab “mutefadil”, konsiston në personin...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

30.06.2011

Allahu është paqësori, shpëtimtari

Shkruar nga: Selman ibn Fehd el Aude Nga emrat e Allahut të Lartësuar është emri “Es Selam-Paqësori“, pra paqësor është një prej emrave të të Gjithëpushtetshmit Lavdiplotë. Në lidhje me këtë Allahu Lavdiplotë thënë: “Ai është...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 29 to 35 out of 53

Oraret e faljes

05/03/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:34 06:0511:5915:0717:4119:02

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook