28.06.2011

Emri i Zotit, El-ilah

O Hyjniu im, o Padroni im, ty të përgjërohem, Tek dera jote strehohem, ku çdo të trembur strehë gjen, gjallomë mua, musliman-i dorëzuar tek Ty të jem, ty të të frikësohem dhe ty të të nënshtrohem. “El Ilah-Hyjnia” është i...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

16.06.2011

Allahu, më i miri Krijues

O Ti që i përgjigjesh lutjes së njeriut të rënë në zor, Ja, robi në derën e shpresës Tënde po qëndron, Nën zotërimin Tënd, robi veç derës Tënde s’ka, Ti o më bujari, Zoti i qiejve të lartë, o Allah, O Zot, n’ju lutshim...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

13.06.2011

Njësimi i Allahut të Lartësuar dhe mos bërja shok Atij

Allahu i Lartësuar e krijoi njeriun në natyrën e pastër islame, që e dorëzon njeriun në mënyrë të vullnetshme tek adhurimi, bindja totale, vetëm urdhrit të Allahut, i Cili është i Vetmi Zot që e meriton adhurimin. Nëse një...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

07.06.2011

Allahu është ndihmëtari

Nga emrat e Zotit tonë të Lavdishëm dhe Lartmadhëruar, është emri “Nasir-Ndihmëtar” dhe “Më i miri ndihmues”. Emri i Allahut “Ndihmëtari” ka ardhur në fjalën e Allahut të Lavdishëm dhe Lartmadhëruar: [1], në fjalën e Tij:...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

07.06.2011

Allahu është i butë, i matur.

Nga emrat e Zotit tonë të Lavdishëm dhe Lartmadhëruar është “El Halim- i matur”, që gjendet në Kuran njëzet e një herë, si për shembull në fjalën e Lavdiplotit: (i matur) [1] dhe (i matur)[2]. Emri i Allahut “El Halim” është...[more]

Category: Besim

28.05.2011

Allahu është mbuluesi

“Es Sat-tir-mbuluesi”, është një atribut i Allahut të Lartësuar, që vjen nga fjala “setër-mbulesë”. Nga kuptimet e fjalës arabe “Setër” është edhe kuptimi “fshehje”. Por “setër” ka gjithashtu edhe kuptimin “pengesë”, sikurse në...[more]

Category: Besim

28.05.2011

Allahu është dhuruesi

Nga emrat e Allahut Lavdiplotë është “El Ueh-heb-dhuruesi”. Këtë atribut e shohim në Kuranin fisnik, në fjalën e Lavdiplotit: “Zoti ynë, mos na i lako zemrat tona pasi na drejtove, na dhuro mëshirën Tënde, pse vetëm Ti je...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 36 to 42 out of 53

Oraret e faljes

22/01/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:19 06:5611:5914:2716:4918:15

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook