25.05.2011

Allahu është El-hajij

Nga. Selman ibn Fehd el Aude Ai është i turpshmi, robin e Tij s’e demaskon, Kur robi haptazi, i kundërvihet me çfarë bën, Porse mbi robin, mbulesën e Tij e lëshon, Ai është falësi që mëkatin e mbulon. “El Haj-i turpshmi”,...[more]

Category: Besim

20.05.2011

Allahu është i Urti

Prej emrave të Zotit tonë, me të cilët Ai na e ka prezantuar Veten e Tij dhe i ka përmendur në Librin e Tij, përmes gjuhës së profetëve dhe të dërguarve të Tij, është emri i Tij “El Hakim-i Urti”. Emri i Allahut “i Urti” ka...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

12.05.2011

Allahu është Falësi

Nga emrat e Allahut të Lavdishëm është emri “El Afu’u-Falësi“. Ky emër përmendet pesë herë në librin e Lavdiplotit,. Allahu i Lartëmadhëruar ka thënë: “... Allahu i shlyen mëkatet dhe i falë ato“[1] dhe ka thënë: “Nëse bëni...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

09.05.2011

Allahu është i Bukur

Në “Sahihul Muslim” ka ardhur: “Fakt është se Allahu është i bukur dhe e do të bukurën”[1]. Bukuria: Nënkupton hijeshinë, antonimi i së ciës është “e shëmtuara”. Allahu i Lartësuar është i bukur në Vetveten e Tij, është i bukur...[more]

Category: Besim

09.05.2011

Allahu, Shpikësi

Nga emrat e Zotit tonë të Lavdishëm dhe Lartmadhëruar është emri “El Bedi’i-Shpikësi”. Allahu e përmend këtë emër në Kuranin fisnik: “Ai është Shpikësi i qiejve e i tokës (pa kurrfarë modeli të mëparshëm) e kur dëshiron diçka, ai...[more]

Category: Besim

31.03.2011

Hyrje në Besimin Islam

Islami në kupimin e tij të përgjithshëm do të thotë se njeriu duhet të adhurojë vetëm Allahun dhe të largohet nga idhujtaria. Ai do të thotë nënshtrim dhe bindje e plotë ndaj  urdhëresave të Allahut. Allahu i Lartësuar thotë...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

18.03.2011

A ka dhe engjëj që s‘binden?

Rasti i Harutit dhe Marutit- nga Ensar el-Adl  “Asnjë nga engjëjt nuk është kryelartë. Ata të gjithë i nënshtrohen Allahut.” (16:49-50) Por ajeti 102 i sures Bekare tregon historinë e dy engjëjve që mëkatuan....[more]

Category: Besim

Displaying results 43 to 49 out of 53

Oraret e faljes

17/01/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:21 06:5911:5714:2216:4318:10

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook