19.11.2016

Fikhu i teskit sheriatik (2)

Kurani dhe Suneti i Profetit (a.s) janë burimet kryesore të tekstit sheriatik.  Përkufizimi i Kuranit: Kurani është fjala e Allahut të Lartësuar, që iështë shpallur Profetit Muhamed (a.s) në gjuhën e qartë dhe tëpastër...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Fikh

22.06.2016

Përdorimi i pastës së dhëmbëve gjatë agjërimit

Dhëmbët pësojnë gërryerje, prishje dhe kalbëzim për shkak të mbeturinave të ushqimit dhe si rrjedhojë njeriu ndjen dhimbje. Feja jonë e bukur na ka urdhëruar, që të kujdesemi për dhëmbët, duke na motivuar që të përdorim misvakun...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Fikh

26.03.2016

Fikhu i tekstit sheriatik (1)

Hyrje Në lidhje me fikhun[1] e tekstit sheriatik[2], njerëzit kanë këndvështrime të ndryshme. Këto këndvështrime varen nga kapacitetet e tyre për t`i kuptuar dhe percpetuar këto tekste: sa të përkushtuar janë ata, sa u përmbahen...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Fikh

29.02.2016

Përsëritja e gjërave nga tri herë

Larja e gjymtyrëve nga tri herë gjatë marrjes së abdesit: Larja e gjymtyrëve nga tri herë kur njeriu merr abdes është Sunet.  Ai i cili merr abdes i lan duart deri në kyçe tri herë, po ashtu shpëlan gojën dhe hundën tri...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Fikh

15.05.2014

Sistemi i përsosur i zekatit “Adhurim dhe garanci shoqërore”

Në fillim të Islamit, zekati është përmendur në suret mekase, por duke patur për qëllim kontributin solidarizues, vullnetar, të papërcaktuar në kohë e sasi. Allahu i Madhëruar thotë: “Në të vërtetë besimtarët janë të shpëtuar....[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

09.05.2014

Përse nuk i lejohet një myslimaneje te martohet me një jomysliman

Janë disa njerëz që ose nuk e kuptojnë, ose duan të mos e kuptojnë urtësinë në faktin se islami ia ndalon një myslimaneje të martohet me një jomysliman, sakaq ia lejon myslimanit të martohet me një ithtare të Librit. Puna ka...[more]

Category: Besim, Fikh, Perzgjedhur nga Autori

12.04.2014

APOSTAZIA, BRAKTISJE BESIMI APO REBELIM

Kur flasim mbi apostazinë, është gabim trashanik nëse do i qasemi vetëm në mënyrë të përgjithshme, pasi në këtë rast flasim për jetë të marra dhe gjak të derdhur. Feja na mëson, që për mesele të tilla, të tregohemi tepër të...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 33
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-33 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook