17.10.2012

Kurbani për johaxhilerët

Kurbani është një traditë e pëlqyer e trashëguar nga profeti Muhamed a.s. i cili vetë ka ther kurban dy desh të majmë dhe me brirë, për vete dhe për familjen e tij. Teksa e therte thoshte: “O Zot! Këto janë për Muhamedin dhe...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

15.10.2012

Haxhi dhe rregullat e tij

بسم الله الرحمن الرحيم Allahu thotë në Kur’an: “Haxhi është në muajt e caktuar e kush e bën (fillon ta zbatojë) haxhin në këta muaj, nuk duhet t`i afruar gruas, nuk duhet të marrë nëpër këmbë dispozitat e sheriatit, as nuk...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

27.08.2012

Gjashtë ditët e Shevalit, sevapi dhe si agjërohen

Në një hadith që citohet në librin “Nejlul Eutar”, thuhet se Ebu Ejub Ensari e ka dëgjuar Profetin a.s të thotë:”Kush agjëron Ramazanin dhe e pason me gjashtë ditë agjërim nga muaji Sheval, është njëlloj sikur ka agjëruar gjithë...[more]

Category: Fikh

13.07.2012

Xhihadi 7/5

 Xhihadi ofensiv dhe xhihadi defensiv 7/5 Autori: dok. Selman ibn Fehd el Aude Shpesh shtrohet pyetja mbi Xhihadin, nëse ai është sulm apo është vetëm mbrojtje? Për mendimin tim kjo pyetje është intriguese, nuk duhet të...[more]

Category: Fikh

08.06.2012

Xhihadi – Kocepti i Xhihadit – 7/3

Duke qenë se xhihadi është një koncept i gjerë, meriton t’i kushtohet më shumë vëmendje për një sërë shkaqesh: 1. Ai është një koncept, që nxë brenda tij të gjithë individët e umetit islam, pa asnjë përjashtim. Ai nuk është i...[more]

Category: Fikh

01.06.2012

Xhihadi 7/2

Të shumtë janë ata, që artikulimin “xhihad” e kuptojnë si sinonim të artikulimit “luftë”, prej ku kjo fjalë ka marrë rezonancën e saj specifike. Sipas kësaj, xhihadi është të kapësh armët për luftë, gjë që përbën anulimin e...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

25.05.2012

Xhihadi 7/1

Subjekti i xhihadit është bërë një çështje, që po trajtohet dhe po qarkullon, duke bartur një kontur global, me qasje të shumta, me orientime opozitare dhe kontradiktore. Një palë globale vjen dhe adopton një këndvështrim, i...[more]

Category: Fikh

Displaying results 15 to 21 out of 31

Oraret e faljes

05/03/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:34 06:0511:5915:0717:4119:02

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook