06.05.2012

Islami politik: emërtimi dhe dispozita

Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe lavdërimi i Allahut janë mbi të Dërguarin e Allahut, mbi familjarët e shokët e tij dhe gjithkush që e ndjek atë. Së pari: Themi se ky emërtim është i papranueshëm pasi me të realizohet...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

02.12.2011

Agjërimi i ditës Ashura dhe fshirja e gjynaheve të rënda

Agjërimi i ditës Ashura dhe fshirja e gjynaheve të rënda Lidhur me agjërimin e ditës Ashura, citohen hadithe të shumta, ku ndër to është dhe hadithi i transmetuar nga imam Muslimi, sipas të  cilit Katade e ka të dëgjuar të...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

02.12.2011

Sevapi i Ashurasë, për ata që e bëjnë nijet ditën

Sevapi i Ashurasë, për ata që e bëjnë nijet ditën Dijetarët myslimanë e kanë lejuar nijetin për agjërim ditën, por vetëm për agjërimin vullnetar. Ka dijetarë që mendojnë se agjërimi vullnetar mund të fillojë edhe pasi dielli...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

02.12.2011

Përmbledhje e dispozitave të Ashurasë

Pyetje:”Pyetjet lidhur me ditën e Ashurasë janë të shumta dhe prej jush shpresojmë të gjejmë një përgjigje bindëse dhe sa më të plotë. Cili është sekreti i respektit që tregohet për këtë ditë? Cili është gjykimi fetar lidhur me...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

04.08.2011

Agjërimi në udhëtim

Prishja e agjërimit në udhëtim e sipër është një lehtësim, për të cilin të gjithë dijetarët kanë mendim unanim. Sakaq, debatet shfaqen lidhur me faktin nëse është më mirë të agjërosh gjatë udhëtimit, apo ta prishësh. Shumica e...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

24.07.2011

Përllogaritjet astronomike për fillimin e Ramazanit

Fillimisht duhet bërë e qartë se Islami nuk bie ndesh me shkencën dhe kurrë nuk është parë si pengesë në udhën e shkencës. Përkundrazi, Islami e ka nxitur dhe stimuluar shkencën nëpërmjet rëndësisë që i ka dhënë nxënies së dijes,...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

24.07.2011

Uniteti i myslimanëve dhe shikimi i hënës

Filloj me emrin e Zotit që është shumë i dashur dhe i dhembshur. Paqja e Zotit qoftë mbi profetin Muhamed a.s dhe të gjithë ata që ndjekin udhën e tij. Me tu afruar muaji i Ramazanit, mes myslimanëve hapet debati i vjetër rreth...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 22 to 28 out of 31

Oraret e faljes

05/03/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:34 06:0511:5915:0717:4119:02

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook