13.03.2013

E shenjta në Kuran: aspekte të harruara

Për myslimanët Kurani është shpallja përfundimtare dhe e përsosur e Zotit, ai zë një vend qendror në adhurimin dhe jetën e përditshme të tyre. Sipas besimit mysliman, Kurani është Fjala e përhershme e Zotit që i është diktuar...[more]

Category: Kuran

20.09.2012

Kurani libër ndryshimi

E lexova Kuranin fisnik duke u fokusuar kryesisht tek ndryshimi, ligjet dhe modelet, ky ishte qëllimi im. Aty gjeta shumë informacion dhe të them të drejtën më kaploi një ndjenjë krenarie, triumfi dhe entuziazmi teksa lexoja këto...[more]

Category: Kuran, Perzgjedhur nga Autori

29.06.2012

Koncepti i jetës sipas Kuranit fisnik

Nga aspekti qytetërimor, ne po jetojmë një periudhë shumë delikate, të rrezikshme dhe të vështirë. Ne po përjetojmë atë për të cilën profeti ynë, Muhamed Mustafaja a.s ka thënë:”Është e afërt ajo kohë kur kombet e ndryshme t’ju...[more]

Category: Kuran, Perzgjedhur nga Autori

20.06.2012

Nuk ndërtohet shoqëria vetëm me legjislacione

Islami nuk është thjesht legjislacion e ligje, ai është besim që shpjegon ekzistencën, adhurim që edukon shpirtin, morale që pastrojnë zemrën, koncepte që korrigjojnë perceptimin, vlera që lartësojnë njeriun dhe mirësjellje që...[more]

Category: Kuran, Perzgjedhur nga Autori

04.04.2011

Rëndësia e nijetit

Thesare nga libri “Rijadus Salihin” Prijësi i besimtarëve, Omer ibnul Hatabi thotë: Kam dëgjuar profetin (a.s) të thotë: “Me të vërtetë veprat varen sipas qëllimit. Çdokujt i takon ajo që ka pasë për qëllim. Ai i cili ka...[more]

Category: Kuran, Perzgjedhur nga Autori

26.01.2011

Xhuzi 1

Surja Bekare (1)  Numri i ajeteve të kësaj sureje është 284 ajete. Ajo është sureja e parë që iu shpall Profetit a.s pas migrimit në Medine, është sureja më e gjatë e Kuranit dhe është sureja qw vjen direkt pas sures...[more]

Category: Kuran

26.01.2011

Xhuzi 2

Surja Bekare 2 Siç e përmendëm dhe më lart, xhuzi i parë i sures Bekare, përmbante modele të ndryshme të përmbushjes së misionit si mëkëmbës në tokë. Të tre modelet e përmendur në këtë xhuz, Ademi a.s, hebrenjtë dhe Ibrahimi...[more]

Category: Kuran

Displaying results 8 to 14 out of 41

Oraret e faljes

09/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4905:3812:5316:4419:5621:32

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook