03.06.2016

Elementet dalluese të civilizimit Islam

Civilizimi njihet si: “Një sistem shoqëror që e ndihmon individin në shtimin e produktivitetit të tij kulturor”. Kështu, civilizimi ngrihet në katër elemente bazë të cilat janë: burimet ekonomike, sistemet politike, traditat e...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Islami dhe bota moderne

04.04.2014

Lëvizja islame dhe veprimtaria e grave

Veprimtaria e grave në lëvizjen islameLëvizja islame që në fillimet e saj i ka kushtuar një rëndësi të veçantë rolit të gruas.            Hasan el-Bena, themeluesi i...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Islami dhe bota moderne

28.03.2014

Qëllimi i krijimit të njeriut

Falenderimi i takon Allahut (xh sh), Zotit të botëve. Atij i kërkojmë ndihmë nga shejtani i mallkuar dhe nga të këqijat e vetvetes tonë. Atë që e udhëzon Allahu nuk ka kush që ta humbë dhe atë që e humb nuk ka kush që ta...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

11.03.2014

Armiku ynë i përbetuar

A s'është e vërtetë? Ju mund të mashtroni shumë njerëz dhe këtë mund ta bëni shumë herë. Madje mund të mashtroni dhe veten tuaj për do kohë. Por Allahun, kurrën e kurrës! Pavarësisht se sa hiqemi, kurrë nuk mund ta mashtrojmë Atë...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

07.03.2014

Dijetaret e fesë islame

“O ju njerëz! Kini frikë Zotin tuaj që ju ka krijuar prej një veteje (njeriu) dhe nga ajo krijoi palën (shoqen) e saj, e prej atyre dyve u shtuan burra shumë e gra. Dhe kini frikë Allahun, që me emrin e Tij përbetoheni, ruajeni...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

06.03.2014

Vendosmëri e palëkundur

Fillimet e vullnetit janë një shqetësim dhe preokupim, kurse fundi i tij është vendosmëria. Ne themi për dikë që është i vendosur, pasi ka arritur atje ku ka dëshiruar. Gjithashtu, themi “mbret i vendosur” për një mbret të...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

03.03.2014

Feminizmi ose gabimi mbi gruan

Gilbert K. Chesterton është novelist anglez, eseist, poet, biografist dhe shkrimtar katolik. Pjesa e mëposhtme është shkëputur nga libri i tij “Ç`është e padrejtë në botë”. “…Kjo nuk do të thotë se gruaja nuk punon, sepse burri...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 159
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook