15.02.2014

Besimi në të ardhme: Islami pas Iluminizmit

Shkëlqesia juaj, zonja dhe zotërinj, më lejoni të shpreh mirënjohjen time të ngrohtë ndaj të gjithëve ju për nderin që më bëtë për pjesmarrjen time sot këtu. Është një kënaqësi e veçantë për mua për të marrë pjesë në një ngjarje...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

05.02.2014

Përse falen myslimanët?

Islami ndërtohet mbi pesë shtylla, e dyta është falja e namazit pesë herë në ditë. Profeti (a.s) ka thënë: “Namazi është shtyllë e fesë”. Pas një dite të gjatë dhe të lodhshme në punë, ka njerëz që mund të mendojnë se është e...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

30.01.2014

Marrëdhënia ndërmjet bashkëshortëve: Një perspektivë kuranore

Çdo fjalë e Kuranit është plot urtësi. Ai i jep udhëzime njeriut për çdo fushë të jetës. Martesa është baza, mbi të cilën mbështetet shoqëria. Marrëdhënia e lumtur dhe e shëndetshme ndërmjet bashkëshortëve ka shumë rëndësi për të...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

24.01.2014

Sheriati: Rruga e sigurt

“Ne edhe ty (Muhammed) ta zbritëm librin (Kuranin) e vërtetë, që është vërtetues i librave të mëparshëm dhe garantues i tyre. Gjyko pra mes tyre me atë, që Allahu e zbriti e mos pëlqe epshet e tyre e të largohesh nga e vërteta...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

27.12.2013

Gjuha e paimitueshme e Kuranit

Dijetarët myslimanë dhe jomyslimanë e kanë pranuar, se Kurani, libri i shenjtë islam, është i paimitueshëm jo vetëm për sa i përket përmbajtjes, por edhe për gjuhën dhe stilin e tij. Në këtë artikull është bërë një përpjekje...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

13.12.2013

Kurani, libri i fundit

Kurani është libri i fundit dhe jo i pari i fesë që përfaqëson. Historia e kësaj feje është, se kur Zoti e krijoi njeriun në tokë, faktet bazë të fesë u ngulitën në natyrën e tij. Atij iu komunikuan faktet e mëposhtme nëpërmjet...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

10.12.2013

Të dish rëndësinë e grave

Kur imam Zuhriu, një dijetar i famshëm i Sunetit (traditës profetike) i shprehu Kasim ibn Muhamedit (dijetar në fushën e Kuranit) dëshirën për të marrë dije, Kasimi e këshilloi t’i bashkohej asamblesë së një juristeje shumë të...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 155

Oraret e faljes

08/07/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:0505:1012:5316:5120:2222:14

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook