27.11.2013

Të drejtat e grave

  Përgjatë historisë, fetë dhe filozoftë kanë theksuar rëndësinë e marrëdhënieve ndërmjet burrave dhe grave. Fillimisht, Aristoteli dhe filozofë të tjerë parashtruan pikëpamje, që përgjithësisht i nënçmonin gratë. Mes fesë...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

27.11.2013

Jeta e Ebu Hamid el-Gazalit (1058 – 1111)

Të pakët janë ata lexues që e njohin Gazaliun, me gjithë famën që gëzon ndër intelektualët e botës islame ashtu edhe ndër orientalistët jomuslimanë, prandaj e pashë të arsyeshme që të hartoj një jetëshkrim të shkurtër të këtij...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

21.11.2013

Si reagonte Profeti Muhamed ndaj kritikave?

Kritika pranohet me vështirësi edhe nga njeriu më modest, veçanërisht kur bëhet pa takt dhe padrejtësisht. Ashtu si thika, kritika shpeshherë shkakton plagë të thella dhe ndan edhe miqtë më të mirë. Megjithatë, Profeti Muhamed...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

14.11.2013

Natyra e njeriut dhe besimi

E pajisur me vetëdije dhe imagjinatë, natyra njerëzore është në gjendje të perceptojë ekzistencën e Zotit. Por ashtu si aftësia për të folur që qëndron e pashfaqur te fëmija, derisa të ngacmohet nga faktorë të jashtëm, ashtu...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

13.11.2013

Tri dimensionet e Islamit

Transmetohet se Omer ibn Hatabi ka thënë: “Një ditë, tek po qëndronim ulur me Profetin a.s, u shfaq një burrë i veshur me rroba të rardha dhe me flokë shumë të zinj. Tek ai nuk shiheshin shenja udhëtari dhe askush nuk e...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

28.10.2013

Gra të ditura të Andaluzisë

"Gjithmonë e mbajta të gjallë imazhin e saj, edhe pse në varr, e largët je sikur të ishe e gjallë". (Ebu Is'hak de Elvira (v.1066), ia dedikon gruas së tij të vdekur). Gratë në Andaluzi, d.m.th, gratë myslimane të...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

14.09.2013

Roli i familjes në përhapjen e Islamit

Me të vërtetë familja është forma më e bukur për përhapjen e Islamit në perëndim. Me aq sa di unë, asnjë institucion dhe asnjë mekanizëm në botë nuk mund ta përçojë Islamin më këndshëm, sesa shembulli i gjallë i një familje...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 15 to 21 out of 155

Oraret e faljes

08/07/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:0505:1012:5316:5120:2222:14

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook