31.08.2013

Një ditë në jetën e profetit Muhamed (a.s)

Përshkrimi i një dite në jetën e një njeriu, i cili bën një jetë normale, do të ishte i pamjaftueshëm për ta njohur atë, sepse çdo ditë jetohet ndryshe nga tjetra. Për më tepër, nëse ai njeri është një njeri i jashtëzakonshëm...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

16.08.2013

Dashuria e Zotit për njerëzimin

Fragment i shkëputur nga libri i Muhamed Hashim Kemalit me titull: "The Dignity of Man: An Islamic Perspective, Islamic Texts Society, Cambridge 2002 Kurani konfirmon se  krijimi i njeriut ka qenë një akt i...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

26.07.2013

Mirë se vini në muajin e paqes, durimit dhe përmbajtjes

Mirë se vini në muajin e shenjtë dhe të bekuar të Ramazanit. Veprat e mirë u vijnë në ndihmë të begatëve në vjeljen e fryteve të imanit dhe devotshmërisë, në muajin e Kuranit: Ramazanit. Agjërimi gjatë këtij muaji është...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

24.07.2013

Furnizimet e shpirtit: Agjërimi

Kemi përmendur se adhurimet si namazi, agjërimi, zekati dhe haxhi janë burime mjaft të rëndësishme dhe ripërtëritëse për furnizimin në rrugën tonë. Allahu, më i Larti thotë: “O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

22.07.2013

Virtytet e Syfyrit

Ibn Umeri (r.a) transmeton, se Profeti (a.s) ka thënë: ‘Me të vërtetë që Allahu dhe engjëjt zbresin mëshirë mbi atë që ha syfyr”. Komenti: Sa i madhërishëm është Allahu kundrejt nesh, saqë na e shpërblen edhe ushqimin përpara...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

22.07.2013

Dhjetë ditët e faljes: A jemi gati?

Ditët e bekuara të Ramazanit po ikin mjaft shpejt. Ditët speciale të Allahut, në të cilat Ai zbret mëshirën e Tij të madhe, faljen dhe plotëson dëshirat e besimtarëve, ndodhen në muajin e Ramazanit, kështu që gjithsecili prej...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

15.07.2013

Furnizimet e shpirtit: Agjërimi

Kemi përmendur se adhurimet si namazi, agjërimi, zekati dhe haxhi janë burime mjaft të rëndësishme dhe ripërtëritëse për furnizimin në rrugën tonë. Allahu, më i Larti thotë: “O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 22 to 28 out of 155

Oraret e faljes

08/07/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:0505:1012:5316:5120:2222:14

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook