11.07.2013

Katër elementët e Ramazanit

Dobitë e Ramazanit nuk kufizohen vetëm tek elementët “shpirtërorë” dhe të përkohshëm të jetës. Në Islam elementi shpirtëror, social, ekonomik, politik dhe psikologjik bashkohen në një tërësi të qëndrueshme dhe të bashkuar....[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

12.06.2013

Xhamia dhe gratë ndërmjet dy ekstremeve

Xhamia, që në Amerikën e Veriut njihet më mirë si qendra islame, është qendra e aktiviteteve shpirtërore, sociale, edukative dhe kohët e fundit e aktiviteteve politike të komunitetit mysliman amerikan. Xhamia është gjithashtu...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

18.05.2013

Evropa dhe Islami: përvojat e përbashkëta dhe e ardhmja

Historia e përbashkët e Islamit dhe Evropës nuk është vetëm një tablo shkatërrimi dhe errësire. Islami nuk është i ri në Evropë.1 Viti 711 era jonë2 citohet shpesh si koha, kur myslimanët hynë në Spanjë nga Afrika e Veriut;...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

18.04.2013

Koha për t’u parë në pasqyrë

Si myslimanë,çfarë shohim kur ndodhemi përballë pasqyrës. Allahu kërkon prej nesh që aty të shohim vetë Profetin (a.s). “Vërtet, ju e kishit shembullin më të lartë në të dërguarin e Allahut, kuptohet ai që shpreson në...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

11.04.2013

Aftësitë komunikuese të profetit Muhamed

A mund të dëgjosh me sy? Në Arabinë e lashtë, elokuenca përcaktonte pozitën e individit në shoqëri. Gjuha arabe është e pasur me nuanca e ngjyrime kuptimore. Arabët konkurronin me njëri-tjetrin në thurjen e bukur të fjalëve,...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

27.03.2013

Vlerat e përbashkëta

Studimi i vlerave bie në fushën e gjerë të etikës, e cila është fusha e hetimit, që shikon atë çfarë është e mirë dhe korrekte, përsa i përket standardeve, të cilat mund të jenë individuale ose kulturore dhe të cilat mund të...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

13.03.2013

Taklidi: ndjekja e një shkolle ligjore islame

Qëllimi kryesor i këtij libri është, të sigurojë një diskutim të hollësishëm mbi ato aspekte të lutjes myslimane, të cilat janë subjekt i dallimeve në mendim në “katër shkollat e ligjit islam” (medhhebe), duke i kushtuar një...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 29 to 35 out of 155

Oraret e faljes

08/07/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:0505:1012:5316:5120:2222:14

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook