04.03.2013

Duke lexuar Kuranin - Tarik Ramadan

Për myslimanët Kurani është teksti i referencës, burimi dhe esenca e mesazhit të transmetuar nga Krijuesi tek njerëzit. Është mesazhi i fundit nga shumë mesazhe që ai i ka zbritur njerëzve nëpër shekuj. Është Fjala e Zotit — por...[more]

Category: Islami dhe bota moderne

22.02.2013

Ambienti kulturor, universitetet dhe bibliotekat në periudhën e artë të Islamit

Tashme e gjithë dija e antikitetit ndodhej në duart e myslimanëve. Mundi dhe shpenzimet e bëra nga udhëheqësit myslimanë për ta përvetësuar këtë dije, kishte dhënë frytet e tij. Qëllimi i vënë ishte realizuar plotësisht. Në një...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

05.02.2013

GRATE NE NJE SHOQERI KUR’ANORE

Tema e këtij punimi u zgjodh, duke qenë të bindur, se njerëzimi sot po vuan prej një numri serioz problemesh sociale, lidhur me gratë dhe marrëdhëniet e ndërsjella të dy gjinive në shoqëri. Megjithëse këto probleme mund të jenë...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

02.02.2013

Mes besimit dhe adhurimit

Një nga keqkuptimet më të zakonshme të kohëve të sotme është supozimi, se mjafton pohimi i besimeve të caktuara të një njeriu, që ai të shpëtojë. Kjo bëhet duke mohuar dhe duke mos marrë parasysh veprat e mira dhe parimet morale....[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

30.01.2013

Kush është besimtar i vërtetë?

Një herë Profeti (a.s) pyeti një delegacion, që kishte ardhur në Medine për t'u takuar me të, se si e përkufizonin veten e tyre. Ata u përgjigjen: "Jemi prej besimtarëve të vërtetë". Profeti (a.s) tha: "Çdo gjë...[more]

Category: Islami dhe bota moderne

18.01.2013

Gra dijetare të hadithit

Historia ka arritur të regjistrojë në faqet e saj vetëm një pjesë të vogël të aktiviteteve akademike, së paku para kohëve moderne, ku gratë kanë luajtur një rol shumë të rëndësishëm dhe tepër aktiv, krah për krah me burrat....[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

17.01.2013

Sjellja e profetit Muhamed me fëmijët

Profeti Muhamed (a.s) përshkruhet në Kuran si “Mëshirë për botët”. Kuptohet se ai, ashtu siç është një mjet mëshire për gjithë njerëzimin, ai është dërguar si mëshirë dhe për fushën e krijesave jonjerëzore. Në fakt, ai është...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 36 to 42 out of 155

Oraret e faljes

08/07/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:0505:1012:5316:5120:2222:14

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook