10.01.2013

Shpjegimi i motiveve të sjelljes mes myslimane në periudhën e hershme të Islamit

Në një shoqëri islame ku parimet dhe besimet bazë janë të rrënjosura thellë dhe mbizotëruese, motivet e sjelljes ndikohen shumë nga aspirata për të kënaqur Allahun dhe për të fituar shpërblimin e Tij në botën tjetër....[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

07.01.2013

Përse na ndodhin fatkeqësitë ne?

Disa fakte të pandryshueshme Përderisa kjo jetë është sprovë për njeriun, ai duhet të përballet me disa rrethana me të ndryshme, që kanë si qëllim të vërtetojnë vërtetësinë e deklaratës së tij, se ai beson Zotin dhe gjithashtu...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

31.12.2012

Përse Islami?

Në Islam është e pranueshme dhe e drejtë të bëhet pyetja: "Përse Islami?". Çdo parim në Islam i nënshtrohet analizës dhe shqyrtimit. Asnjë fe tjetër nuk është e gatshme t'ia nënshtrojë kësaj pyetjeje parimeve bazë të...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

15.12.2012

Të mposhtësh egon

Imam Gazali mbi Xhihadul nefs Artikulli i mëposhtëm është pjesë e shkëputur nga Ihja e imam Gazaliut a. Fjala nefs ka dy kuptime: Kuptimi i parë nënkupton forcën e zemërimit dhe dëshirës seksuale tek qënia njerëzore...dhe ky...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

02.11.2012

Lehtësimi në dhënien e fetvave

Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëplotit! Të gjitha falënderimet janë për Allahun dhe paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi profetin Muhamed (a.s). Në të vërtetë feja e Islamit nuk kërkon t’u shkaktojë vuajtje ndjekësve të...[more]

Category: Islami dhe bota moderne, Perzgjedhur nga Autori

22.10.2012

Mirësitë e haxhit

Haxhi, ndryshe nga praktikat e tjera fetare, mbart potencialin e transformimit të plotë shpirtëror për këdo. Ne mund ndeshemi me shumë shembuj të gjallë të këtij fenomeni transformimi. Ndonjëherë ndodh rastësisht që të...[more]

Category: Islami dhe bota moderne

22.10.2012

Më i miri haxh

Cili haxh është më i miri? Së pari njerëzit duhet ta kenë të qartë, se haxhi është i detyrueshëm të kryhet vetëm një herë në jetë. Nëse dikush ka mundësi të kryejë haxhin, duhet ta kryejë sa më shpejtë të jetë e mundur....[more]

Category: Islami dhe bota moderne

Displaying results 43 to 49 out of 155

Oraret e faljes

08/07/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:0505:1012:5316:5120:2222:14

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook