13.03.2014

Islami dhe fetë e tjera

Faruki ka qenë themeluesi i Institutit Ndërkombëtar të Mendimit Islam në Herdon, Virxhinia. Versionet e mëparshme të këtij artikulli janë botuar rreth fund vitit 1970, po ashtu në gazetën amerikane të Shkencave Shoqërore...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

21.02.2014

Besimi në të ardhme: Islami pas Ilumiznizmit 2

Gabimi i Fortuyn ishte imponimi i një vështrimi të vëngër ndaj Islamit. Si një praktikant katolik, ai importonte supozime rreth natyrës së autoritetit fetar që injoronte realitetin multi-qendror të Islamit. Në doktrinë, ne...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

10.02.2014

Dashuria për Jezusin mund të ndërtojë mirëkuptim mes të Krishterëve dhe Myslimanëve

 “Vini re! Tha engjëlli: ‘O Mari! Zoti do të japë ty një lajm të gëzueshëm nga Fjalët e Tij. Emri i tij do të jetë Jezu Krisht, i biri i Maries, i nderuar në këtë botë dhe në botën tjetër, nën shoqërinë e atyre që do të jenë...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

13.01.2014

Përmendja e profetit Muhamed në shkrimet e shenjta

Sipas këndvështrimit kuranor profetësia ishte një zinxhir i pakëputur. Mësimet e profetëve të ndryshëm nuk ishin në mospërputhje me njëri-tjetrin, përkundrazi ato konfirmonin njëri-tjetrin. Nuk ka asnjë dyshim se shqyrtimi i...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

01.12.2013

ISLAMI DHE KRISHTERIMI: KONFLIKT APO DIALOG

Përmbledhje             Kurani ka caktuar bazën doktrinare të marrëdhënieve myslimano-të krishtera, të cilat kanë ndryshuar në të shkuarën nga shumë të varfra në të...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

23.11.2013

Mikpritja në fetë abrahamike: një analizë ndërtekstuale

Në këtë artikull do të shqyrtojmë tre tekste, të marra përkatësisht një nga Dhiata e Vjetër, një nga Dhiata e Re dhe një nga Kurani. Këto tekste rrëfejnë respektivisht historinë e mikpritjes së Abrahamit për mysafirët e panjohur...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

19.11.2013

Të shikojmë dhe të kuptojmë simbolet fetare

Nuk ka asgjë të njëjtë në kundërshtinë, përsa i përket simboleve fetare në Kanada. Ndërkohë që kur zgjohem, ndjej debatin e ashpër të “shamisë së myslimanëve” në Francë, shumë vende perëndimore janë kthyer në një skenë të...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 27
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-27 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook