20.09.2013

Jezusi në Islam

Marrë nga libri, i Raffaelo Russo-s: Islam storie e dottrine, f. 115-22 Lexuesi perëndimor shpesh habitet, kur njihet me faktin, se myslimanët e njohin Jezusin si një profet të tyre, por kjo nuk duhet të na bëjë habi, nëse...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

04.09.2013

Roli i Islamit në varësinë globale ndërfetare

Ky artikull është botuar në Lewis and Barrytown (ed. “Towards a Global Congress of the World’s Religions” (New York: Unification Theological Seminary, 1980), f. 19-38. Përmbajtja RELIGJIONI METAISLAM A. Judaizmi dhe...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

26.06.2013

Roli i Islamit në varësinë globale ndërfetare

Ky artikull është botuar në Lewis and Barrytown (ed. “Towards a Global Congress of the World’s Religions” (New York: Unification Theological Seminary, 1980), f. 19-38. Përmbajtja RELIGJIONI METAISLAM A. Judaizmi dhe...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

22.06.2013

Marrëdhëniet mes myslimanëve dhe të krishterëve

Faktet historike dhe marrëdhëniet e sotme Ndërsa angazhohemi në një bashkëbisebim të sinqertë me të afërmit tanë të feve të tjera, ka raste që ne nuk shmangemi nga ushtrimi ose pohimi i të drejtës të të qenit i gabuar....[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

29.05.2013

Triniteti, një qasje islame

(tekst i një leksioni të dhënë për një grup të krishterësh në Oksford, në vitin 1996) Një numër vështirësish mund të mësyjnë në një prezantim rreth Trinitetit në këndvështrimin mysliman. Jo më pak e rëndësishme nga këto...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

24.04.2013

Të shikojmë dhe të kuptojmë simbolet fetare

Nuk ka asgjë të njëjtë në kundërshtinë, përsa i përket simboleve fetare në Kanada. Ndërkohë që kur zgjohem, ndjej debatin e ashpër të “shamisë së myslimanëve” në Francë, shumë vende perëndimore janë kthyer në një skenë të...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

11.04.2013

Përmendja e profetit Muhamed në shkrimet e shenjta

Nuk ka asnjë dyshim se shqyrtimi i një çështjeje kaq të gjerë brenda një hapësire kaq të shkurtër përmban vështirësi objektive brenda saj. Për këtë arsye është e nevojshme që të qartësojmë limitet e këtij studimi. Së pari do të...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 26

Oraret e faljes

08/07/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:0505:1012:5316:5120:2222:14

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook