06.04.2013

Çfarë bënë myslimanët për hebrenjtë?

Islami i shpëtoi hebrenjtë. Ky është një pohim jopopullor dhe i sikletshëm në botën moderne, por është një e vërtetë historike. Argumenti për këtë pohim është i dyfishtë.  Pikësëpari, në vitin 570 (e.s.), kur lindi Profeti...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

15.03.2013

Marrëdhëniet mes Islamit dhe krishterimit në Evropë: në të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen

(Dr. Hans Koechler është profesor dhe kryetar në Departamentin e Filozofisë në Universitetin e Innsbruck/Austri) (I) Historia e marrëdhënieve islamike-të krishtera në Evropë: Ndërveprimi kulturor përballë konfrontimit...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

02.11.2012

Mëkat fillestar apo pafajësi

Islami nuk e pranon besimin e "mëkatit fillestar". Interesi i tij kryesor është "mëkati i kryer" dhe jo "mëkati fillestar". Sipas Islamit mëkati nuk është as si një sëmundje e trashëguar, që...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

19.07.2012

Agjërimi në Islam dhe fetë e tjera

Fetë e tjera përveç Islamit, në përgjithësi ecin sipas kalendarit diellor. Nëse për përcaktimin e datave të agjërimit do të bazoheshim në po të njëjtin kalendar, këto data do të binin në po të njëjtën stinë të vitit. Por,...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera, Perzgjedhur nga Autori

16.03.2012

Jezusi përmes syve të Islamit

Disa shekuj konfrontimi me perëndimin e krishter, të ndjekur nga një periudhë aktivitetesh misionare të mëdha, që vazhdojnë akoma në rajone të caktuara të botës islamike në forma më të reja, kanë krijuar mes disa myslimanëve...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera

23.02.2012

Jezusi në Islam

Marrë nga libri, i Raffaelo Russo-s: Islam storie e dottrine, f. 115-22 Lexuesi perëndimorë shpesh habitet kur njihet me faktin se muslimanët e njohin Jezusin si një profet të tyre, por kjo nuk duhet të na bëjë habi nëse marrim...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera

02.02.2012

Ballafaqimi i profetit Jezus (p.q.m.t.) me profetin Muhamed (p.q.m.t.): Këndvështrimi islam.

Të krishterëve shpeshherë ju pëlqen ta ballafaqojnë profetin Jezus (p.q.m.t.) me profetin Muhamed (p.q.m.t.) duke thënë se Jezusi (p.q.m.t.) ishte për paqe e dashuri, ndërsa Muhamedi për luftë e ligje të...[more]

Category: Islami dhe fete e tjera

Displaying results 15 to 21 out of 26

Oraret e faljes

08/07/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:0505:1012:5316:5120:2222:14

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook