26.03.2016

Pse lidhet islami dhe myslimanët me terrorin?

Sulmet e urryera terroriste në Bruksel po tregojnë se ISIS nuk ka asnjë mundësi të shtyjë elitën intelektuale, kulturore por edhe politike të perëndimit, të shohë tek ajo një organizatë myslimane dhe të nisë të shohë tek islami...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Keqkuptime mbi islamin

05.11.2013

Qëndrimi i profetit Muhamed (a.s) kundrejt besëtytnive

Besëtytnitë janë praktika dhe besime të pasakta, që nuk kanë bazë logjike apo ndonjë lidhje me jetën reale. Edhe pse hasen dhe në fusha të tjera, ato janë më shumë të zakonshme në çështjet e fesë. Pavarësisht nga raca apo feja,...[more]

Category: Keqkuptime mbi islamin, Perzgjedhur nga Autori

23.10.2013

Një pasqyrim i dashurisë hyjnore

Shumë myslimanë besojnë, se nocioni “Zoti i do të gjithë” është thjesht i gabuar dhe se nuk përputhet me mësimet islame. Në Kuran ka shumë vargje, në të cilat qortohen ata që Zoti nuk i do: mes shumë të tjerëve gënjeshtarët,...[more]

Category: Keqkuptime mbi islamin, Perzgjedhur nga Autori

23.03.2012

A ekziton anti-semitizëm në Kuran?

Muzammil H.Siddiki       Anti-semitizëm do të thotë të dënosh dhe të urresh një popull për shkak të racës së tyre Semite. Anti-semitizmi është fanatizëm dhe racizëm. Si gjithë racizmi që...[more]

Category: Keqkuptime mbi islamin

23.03.2012

A është Kurani një libër i pastrukturuar?

- Mustansir Mir       Një ndër akuzat e kahershme që kanë mëshuar ndaj Kuranit nga jomyslimanët, është se ai na paska një strukturë dhe formë të çrregullt. Thuhet se nga ajeti në ajet, nuk...[more]

Category: Keqkuptime mbi islamin

23.03.2012

A munden muslimanët të kenë për shokë jomuslimanët?

Koncepti Uilajes në Kuran    (Koncepti Uilajes në Kuran.) - Muhammed Fadel       Fjalët, si emrat po ashtu edhe foljet, që rrjedhin nga rrënja ue-le-je janë të gjithëpranishme në...[more]

Category: Keqkuptime mbi islamin, Perzgjedhur nga Autori

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook