25.03.2014

Amaneti i japonezëve

Sot, shumë popuj vuajnë nga fenomeni i korrupsionit dhe ryshfetit. Që një nëpunës në shtet të të zgjidhë një hall, duhet të marrë ryshfet, edhe pse ai paguhet nga taksat e qytetarëve. Është e vërtetë që gjendja ekonomike në shumë...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

20.03.2014

Abdullah ibnu Zubejr dhe Muavija

Abdullah ibnu Zubejr, Zoti qoftë i kënaqur me të, kishte një parcelë me palma në Medine. Përbri saj, ishte parcela e Muavije ibnu Ebi Sufjanit, kalifit të myslimanëve asokohe, por që jetonte në kryeqendrën e kalifatit, në...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

07.03.2014

Ndrysho jetën në më pak se tre minuta

Drejtori i shkollës kishte thirrur në zyrën e tij tre mësues. Me tu ulur, ai u tha:”Ju jeni zgjedhur si mësuesit më të mirë dhe më të aftë të shkollës vitin e kaluar. Për këtë, jeni zgjedhur që të jepni mësim në tre klasa....[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

03.03.2014

Doktori kryeministër i Malajzisë

Në vitin 1981, malajzianët jetonin në pyje, merreshin me bujqësi dhe peshkim. Të ardhurat mesatare për individ ishin më pak se një mijë dollarë në vit, ndërkohë që konfliktet fetare (në Malajzi ka 18 fe) kishin pllakosur...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

23.02.2014

Merr nga kjo bote per boten tjeter

Tregohet se teksa Dhul Karnejni ishte në kërkim të Burimit të Jetës, bashkë me njerëzit e tij mbërriti në një vend i cili quhej “Lugina e errësirave”. Njerëzit e tij shkelën në një tokë të çuditshme, por për shkak të errësirës...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

07.02.2014

Hallall apo haram?

Në kohë të lashta, një beduin nga shkretëtira mbërrin në qytet. Meqë ishte koha për tu lutur në xhami, gjëja e parë që bëri ishte se u drejtua për nga xhamia. Me të mbërritur, pa një djalosh jashtë dhe i tha:”A kujdesesh pak...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

29.01.2014

Joshe lumturinë

Një herë e një kohë, thuhet se shejtani i kishte nxjerrë në shitje të gjitha armatimet e tij. Çdo armë që përdorte për largimin e njeriut nga rruga e mbarë, ishte paketuar në një kuti dhe mbante dhe një çmim. Një kuti përmbante...[more]

Category: Urtesi, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 15 to 21 out of 217

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook