16.03.2016

Sure Ihlas

Surja Ihlas është nga ato sure, të cilat i janë shpallur të Dërguarit të Allahut (a.s) për të rrënjosur besimin. Ajo flet për njësimin e Allahut dhe për atë që askush nuk është i ngjashëm me Të. Ajo hedh poshtë besimin e gabuar...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Kuran

25.02.2016

Thesare nga surja El Enbija rreth përgjigjes së lutjeve të Profetëve

Kush lexon suren El Enbija dhe mediton në thesaret e saj, do të gjejë se Allahu i Lartësuar i është përgjigjur lutjeve të Profetëve.  Le të lexojmë së bashku këto ajete, pastaj të themi sekretin e përgjigjes së lutjeve të...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Kuran

24.04.2014

Koncepti i kauama-s (Autoritetit te burrit)

Ai është një koncept i cili bazohet në ajetin:”Meshkujt kanë autoritet mbi gratë, meqë Allahu u ka dhënë disa cilësi mbi ato dhe, meqë ata shpenzojnë për mbajtjen e tyre.” (Nisa, 34) Disa njerëz, mendojnë se me këtë autoritet...[more]

Category: Kuran, Perzgjedhur nga Autori

23.12.2013

Efekti i dëgjimit të Kuranit

Vallë si ndikojnë versetet e Kuranit fisnik, në qelizat e trurit? Cili është interpretimi shkencor lidhur me shërimin nëpërmjet Kuranit? A përmban Kurani energji pozitive? Një eksperiencë personale Shkaku që më bëri të ulem dhe...[more]

Category: Kuran, Perzgjedhur nga Autori

19.12.2013

Kurani dhe shartet

Zakonisht ne lexojmë: Janë pesë obligime kryesore fetare: Shehadeti, Namazi, Agjërimi, Zekati dhe Haxhi. I quajnë edhe pesë shtyllat e Islamit, ose më shpesh pesë shartet islame. Këtë e hasim edhe në Ilmihalë dhe në...[more]

Category: Kuran, Perzgjedhur nga Autori

30.10.2013

Komenti i sures Fatiha

Sureja Fatiha   Surja Fatiha, iu shpall Profetit a.s kur ishte akoma në Meke. Ajo përmban shtatë ajete dhe është surja e pestë që iu shpall Profetit a.s nga Kurani. Ajo njihet ndryshe si "nëna e Kuranit" dhe...[more]

Category: Kuran, Perzgjedhur nga Autori

09.07.2013

Komenti i ajeteve të agjërimit

            Komenti i ajetit:             “O ju që keni besuar! Agjërimi është bërë detyrë për ju, sikurse ka qenë edhe për ta që ishin para...[more]

Category: Kuran

Displaying results 1 to 7 out of 41
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-41 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook