26.01.2011

Xhuzi 10

Surja Junus   Objektivi i kësaj surje: Në të gjithë suret e parakaluara, objektivin kryesor të sures e kemi përmendur në fund. Kurse, për suren Junus do të bëjmë një përjashtim, duke e përmendur objektivin që në fillim....[more]

Category: Kuran

26.01.2011

Xhuzi 11

 Surja Hud   Surja Junus dhe surja Hud, janë sure të cilat e kanë marrë emrin për shkak se trajtojnë historitë e dy profetëve të Zotit. Çdo sure që ka marrë emrin e një profeti, në ajetet e fundit e përmbledh me pak...[more]

Category: Kuran

26.01.2011

Xhuzi 12

Surja Jusuf Surja Jusuf, përmban historinë e një profeti të Zotit dhe e veçanta e kësaj sureje, është se është surja e vetme e cila trajton vetëm historinë e plotë të një profeti, Jusufit a.s. Ashtu siç e përshkruan edhe Zoti,...[more]

Category: Kuran

26.01.2011

Xhuzi 13

Surja Ibrahim Shumë njerëz, kur flitet për mirësitë e Zotit që u ka dhënë, menjëherë përmendin mirëqenien, ushqimin, veshjet etj… Po kështu, kur bie fjala për vështirësitë dhe fatkeqësitë e jetës, ata përmendin hallet e...[more]

Category: Kuran

26.01.2011

Xhuzi 14

Surja Isra   Surja Isra, përmend një nga ngjarjet më të rëndësishme të Profetit a.s, udhëtimin e tij nga Meka në xhaminë Aksa dhe më pas ngjitjen në shtatë qiejt. Me të arritur në xhaminë Aksa, Profeti a.s pa që të...[more]

Category: Kuran

26.01.2011

Xhuzi 15

Surja Kehf   Surja Kehf është një ndër suret më të dashura dhe më të lexuara nga muslimanët. Ajo përmban katër histori të ndryshme, atë të banorëve të shpellës, dy pronarëve të dy vreshtave, historinë e Musait a.s me...[more]

Category: Kuran

26.01.2011

Xhuzi 16

Surja Merjem  Një ndër dëshirat dhe pasionet e mëdha të njeriut, është dhe dëshira për të pasur fëmijë. Të gjithë ne i duam fëmijët dhe jemi të lidhur me ta. Shumë njerëz, para se të vdesin janë të preokupuar mbi mënyrën e...[more]

Category: Kuran

Displaying results 22 to 28 out of 41

Oraret e faljes

12/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook