25.01.2011

Xhuzi 25

Menjëherë pas sures Gafir, radhiten shtatë sure të cilat fillojnë me shkronjat e padeshifruara gjer tani "Ha, mim". Prej këtij fakti, këto shtatë sure e kanë marrë emrin Hava mim. Veç kësaj, këto shtatë sure i janë...[more]

Category: Kuran

25.01.2011

Xhuzi 26

Surja Muhamed   Nga vetë emri i kësaj sureje, kuptohet që boshti kryesor i saj është profeti Muhamed a.s. Po këtë tematikë, kanë dhe dy suret në vazhdim, ajo Fet'h dhe Huxhurat. Në këtë sure, përmendet mbi dymbëdhjetë...[more]

Category: Kuran

25.01.2011

Xhuzi 27

Surja Kaf   Që nga surja Kaf deri në suren Hadid, flitet për një tematikë të përbashkët. Tashmë i jemi afruar fundit të Kuranit famëlartë dhe lexuesi apo dëgjuesi duhet të zgjedhë dhe të vendosë. Të gjithë këto sure të...[more]

Category: Kuran

25.01.2011

Xhuzi 28

Xhuzi njëzet e tetë  I gjithë xhuzi njëzet e tetë, fokusohet mbi një çështje të vetme: Rëndësinë e përkatësisë dhe identitetit islam. Të identifikohesh si mysliman, është diçka thelbësore në fenë tonë. Të jesh mysliman, nuk...[more]

Category: Kuran

25.01.2011

Xhuzi 29

Surja Tebareke  Pasi Zoti përmend ligjet dhe flet mbi fenë që ia shpalli profetit Muhamed a.s, në xhuzin e 29 ai bën thirrje që këto t'u përçohen dhe transmetohen të gjithë njerëzve. Prej myslimanëve kërkohet që kjo mënyrë...[more]

Category: Kuran

25.01.2011

Xhuzi 30

Ky xhuz përmban 37 sure, të cilat janë të shkurtra. Mesazhi i këtij xhuzi dhe i sureve është që njeriu do të dalë një ditë para Zotit, prandaj duhet t'u bindet urdhrave dhe dispozitave të Tij. E veçanta e këtij xhuzi është se...[more]

Category: Kuran

Displaying results 36 to 41 out of 41
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-41 Next > Last >>

Oraret e faljes

12/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook