10.05.2012

Murtaja ndëshkim dhe mëshirë

Transmetohet nga Aishja (r.a.), se ajo e ka pyetur të Dërguarin e Allahut për murtajën. Ai tha: “Ajo është ndëshkim prej Allahut të Lartësuar që ia dërgon kujt të dojë. Mirëpo Allahu i Lartësuar e ka bërë atë mëshirë për...[more]


23.03.2012

Djaloshi dhe mbreti

Suhejbi (r.a) transmeton, se i Dërguari i Allahut ka thënë: “Shumë kohë përpara jush ka jetuar një mbret që kishte një magjistar. Kur magjistari u plak i tha mbretit: “Unë tashmë jam plakur, prandaj më dërgo një djalosh që t’ia...[more]


29.02.2012

Të Allahut jemi dhe vetëm tek Ai do të kthehemi

Transmetohet se Ebu Zejd Usame ibn Zejd ibn Harithe (Allahu qoftë i kënaqur me ata të dy) ka thënë: “Vajza e profetit i çoi fjalë atij që të vijë sa më shpejt, se i biri i saj ishte në grahmat e fundit, por profeti (a.s)  e...[more]


16.02.2012

Momentet e vdekjes se Profetit a.s

Enesi (r.a) ka thënë: “Pasi sëmundja e rëndoi profetin (a.s) dhe atij i binte të fikët nga mundimi i vdekjes, Fatimja (r.a) tha: Ah, babai im sa shumë po vuan! Profeti (a.s) tha: “Prej sot babai yt nuk do të vuajë më”. Pasi...[more]


27.01.2012

Deliresia virtyt i myslimanit

            Ebu Seid Sa’d ibnu Malik ibnu Sinan El Hudri transmeton se ka thënë: “Një grup njerëzish nga ensarët kërkuan nga profeti (a.s.) që t’u jepte diçka dhe ai u dha....[more]


18.01.2012

Pastërtia është gjysma e besimit

Ebu Malik El Harith ibnu Asim El Esh’ari tregon, se profeti (a.s) ka thënë: “Pastërtia është gjysma e besimit. Fjala Elhamdulilah e mbush peshoren (e besimtarit), fjala Subhanallahi uel hamdulilahi e mbushin hapësirën ndërmjet...[more]


16.12.2011

Porta e pendeses gjithmone hapur

Ebu Hurejra transmeton, se profeti (a.s) ka thënë: “Allahu i Lartësuar qesh me dy persona, që luftojnë ndaj njëri-tjetrit. Njëri e vret tjetrin, mirëpo që të dy hyjnë në Xhenet. Njëri prej tyre lufton në rrugë të Allahut, vritet...[more]


Displaying results 22 to 28 out of 90

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook