14.06.2011

Shahu në dritën e juristit

I luajtur përreth gjithë botës nga njerëzit e të gjitha feve, loja e shahut luhet në fshehtësi dhe në publik si një kalimkohe po ashtu edhe si një përpjekje serioze garimi. Megjithatë, pak musliman mendojnë për gjykimin ligjorë...[more]

Category: Fikh

18.04.2011

Vakëfi

Vakëfi Ø Historik i shkurtër i vakëfit para Islamit Ø Vakëfi në epokën islame Ø Llojet e vakëfeve Historik i shkurtër i vakëfit para Islamit Njerëzia ka njohur disa forma të vakëfit, që kur ka filluar jeta shoqërore në...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

12.04.2011

Gjykimi Fetar Për Disa Çështje Që Kanë Të Bëjnë Me Ruajtjen Dhe Investimin E Vakëfeve

Përkufizimi i vakëfit Nga ana gjuhësore fjala uakf në gjuhën arabe do të thotë: i ndalur, i bllokuar, i palëvizshëm.[1] Fetarisht vakëfi është: Ruajtja e një pasurie dhe shpenzimi i përfitimeve të saj në rrugë të...[more]

Category: Fikh

Displaying results 29 to 31 out of 31
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-31 Next > Last >>

Oraret e faljes

16/04/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:1705:5612:4816:2919:2720:55

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook