18.12.2013

Shejh Kardavi: Urimi i të krishterëve për festat e tyre, është pjesë e respektit

Shejh Jusuf Kardavi, kryetar i Unionit Botëror të Dijetarëve Myslimanë, ka marrë një numër të madh pyetjesh lidhur me natyrën e marrëdhënievee mes myslimanëve dhe jomyslimanëve në shoqëritë islame. Pra bëhet fjalë për pakicat...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

08.11.2013

Të kuptosh xhihadin

Fragment i marre nga libri " The Creed of Imam al Tahawi", Translated, Introduced and Annoted by Hamza Yusuf,  botime Fons Vitae 2009.  Fjala “xhihad” nënkupton “betejë” apo “përpjekje” në kuptimin më të...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

12.10.2013

Udhëzues praktik për zgjedhjen dhe therjen e kurbanit

Therja e kurbanit mëngjesin e festës së Kurban Bajramit është një ritual islam, i argumentuar nga shumë tekste. Shumë prej nesh, çdo vit e shohim veten në siklet teksa zgjedhim kurbanin e Bajramit, për shkak të disa kritereve që...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

11.09.2013

Peshqeshi dhe ryshfeti në dritën e sheriatit

Koncepti i peshqeshit në sheriatin islam: Me fjalën peshqesh kuptohet dhurata që i bëhet dikujt në mënyrë vullnetare, vlerë monetare qoftë apo diçka tjetër. Peshqeshi dallon nga huaja, pasi peshqeshi bëhet pronë e personit që i...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

04.05.2013

Baza konceptuale te sistemit ekonomik islam

Akidja (besimi) islame është baza e sistemit ekonomik islam. Ky besim sqaron marrëdhënien e njeriut me gjithësinë, me Krijuesin e gjithësisë, me qëllimin e ekzistencës së njeriut sic sqaron dhe rrugët e realizimit të këtij...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

21.04.2013

Festimi i Ditëlindjes së Profetit

Pjesë e shkëputur nga vepra e imam Xhelaludin Sujutit me titull “El Husn fi Amal el Maulid” PARATHËNIE Abdurrahman ibn Ebu Bekr ibn Muhamed ibn Sabik el Din, njohur si Xhelaludin Sujuti (Zoti e mëshiroftë) lindi në vitin 849...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

16.11.2012

Islami, liria e të shprehurit dhe e besimit

Pyetje: ”Duam të dimë qëndrimin e Islamit ndaj lirisë së shprehjes dhe asaj fetare”. Përgjigje: ”Filloj me emrin e Zotit, që është shumë i dashur dhe i dhembshur, paqja e Tij qoftë mbi profetin Muhamed (a.s) dhe ata që e ndjekin...[more]

Category: Fikh, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 31

Oraret e faljes

16/04/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:1705:5612:4816:2919:2720:55

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook