02.04.2016

Unë, Ebu Bekri dhe Omeri

 Ebu Hurejra (r.a) tregon: "I Dërguari i Allahut fali namazin bashkë me ne. Më pas u kthye me fytyrë nga ne dhe tha: “Gjatë kohës që një burrë po kulloste lopën, hypi mbi të dhe filloi ta godiste. Ajo (lopa) i tha: Ne...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Besim

21.05.2014

Rreth caktimit të Zotit

Shpesh herë, mes myslimanëve lindin pyetje dhe dyshime rreth çështjes së caktimit të Zotit. Ndër këto pyetje janë: Si mund të kuptohen ajetet të cilat flasin për udhëzimin e Zotit dhe rolin e njeriut në udhëzim? A janë...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

14.05.2014

El-xhebbar (I gjithefuqishmi)

Nëse do të kërkonim prej dikujt të përmendë emrin që tregon kulmin e mëshirës, faljes, dashurisë, dhembshurisë... askujt nuk do t’i shkonte mendja tek emri i Zotit, El-Xhebbar. Kjo, pasi në mendjet tona është krijuar ideja se...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

09.05.2014

Përse nuk i lejohet një myslimaneje te martohet me një jomysliman

Janë disa njerëz që ose nuk e kuptojnë, ose duan të mos e kuptojnë urtësinë në faktin se islami ia ndalon një myslimaneje të martohet me një jomysliman, sakaq ia lejon myslimanit të martohet me një ithtare të Librit. Puna ka...[more]

Category: Besim, Fikh, Perzgjedhur nga Autori

08.05.2014

El-Vekilu (Garantuesi)

Emri që do të trajtojmë në këtë temë është një nga emrat e bukur të All-llahut të Madhërishëm, emër që të fal qetësi shpirtërore dhe siguri. Këtë e fitojnë ata që e përjetojnë këtë emër në jetën e tyre dhe adhurojnë All-llahun e...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

02.05.2014

Evolucioni i shpirtit

...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

29.04.2014

El-Azizu (Fuqiploti)

Në këtë temë, do të trajtojmë emrin e Zotit, El-Azizu. Nëse e ndien dhe e përjeton si duhet këtë emër, padyshim që do të ndihesh i lumtur dhe i gëzuar në këtë botë, do të ndihesh i fuqishëm dhe plot energji. Është bërë zakon që...[more]

Category: Besim, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 54
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook