30.04.2011

Njerezit ringjallen sipas nijetit

Aishja (Allahu qoftë e kënaqur me të) thotë: Profeti (a.s) ka thënë: “Një ushtri ka për të sulmuar Qaben. Kur të jenë në një tokë të shkretë do të fundosen të gjithë nga i pari deri tek i fundit”. “Si është e mundur që të...[more]


24.03.2011

Vdekja e tyre përbën një humbje për umetin

Abdullah ibnu Amër (r.a) transmeton se profeti (a.s) ka thënë: “Allahu nuk ua heq diturinë njerëzve në mënyrë të menjëhershme, por ua heq atë me heqjen e dijetarëve. Atëherë kur të mos ketë ngelur asnjë dijetar, njerëzit do të...[more]


24.03.2011

Kujdesi nga mendjemadhësia

Abdullah ibnu Mes’udi (r.a) transmeton, se profeti a.s ka thënë: “Nuk do të hyjë në xhenet ai, që në zemrën e tij ka një grimcë mendjemadhësie. Një burrë tha: Dikush dëshiron, që rrobat dhe sandalet t’i ketë të bukura? Profeti...[more]


24.03.2011

Propaganduesit e të mirës dhe propaganduesit e të keqes

Ebu Hurejra transmeton, se profeti (a.s) ka thënë: “Kush thërret për në rrugën e drejtë, ka të njëjtin shpërblim, si shpërblimi i atyre, që e ndjekin atë dhe nuk i pakësohet aspak nga shpërblimi i tyre. Ndërsa kush thërret për...[more]


24.03.2011

Ëndrra e dashur dhe ëndrra e papëlqyeshme

Ebu Katade ka thënë: kam dëgjuar të dërguarin e Allahut të thotë: “Ëndrra e mirë është prej Allahut dhe ëndrra e keqe është prej shejtanit. Nëse dikush prej jush shikon ndonjë ëndërr që e urren, atëherë le të pështyjë tre herë...[more]


23.03.2011

Gjuha është armë për mirë ose për keq

Ebu Hurejra ka thënë: kam dëgjuar profetin a.s. të thotë: “Një njeri thotë një fjalë që e kënaq Allahun pa i kushtuar rëndësi, ajo fjalë bëhet shkak që Allahu ta fusë në xhenet. Por një njeri thotë fjalë që e zemërojnë...[more]


23.03.2011

Rrezikshmëria e kryerjes së gjynaheve haptazi

Ebu Hurejra ka thënë: kam dëgjuar profetin a.s. të thotë: “I gjithë populli im është i falur përveç atyre që publikojnë gjynahet. Prej publikimit, është se njeriu natën vepron një mëkat, pastaj kur gdhin pasi Allahu i ka fshehur...[more]


Displaying results 64 to 70 out of 90

Oraret e faljes

23/10/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:22 06:5412:3215:2817:5819:20

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook