Gjurma që lë namazi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Namazi sjell rizkun, ruan shëndetin, largon mundimin, shmang sëmundjet, forcon zemrën, zbardh fytyrën, e gëzon unin, e largon dembelinë, gjallëron gjymtyrët, zgjeron fuqitë, hap gjoksin, ushqen shpirtin, ndriçon zemrën, ruan begatinë, largon dënimin, tërheq bereqetin, largon shejtanin dhe afron kah Mëshiruesi.

Në përgjithësi namazi ka ndikim të mahnitshëm në ruajtjen e shëndetit të trupit, zemrës dhe fuqisë së tyre, në largimin e materieve dëmtuese, andaj nuk ndodh që dy persona të sprovohen me ndonjë sëmundje, sprovë apo vështirësi, veç se hiseja e atij që bën namaz prej asaj (sprove) është më e vogël, dhe pasojat për të janë më të shëndosha.

Autor: Ibn Kajjimi

Përktheu: Ledio Muka

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mos humbisni asnjë lajm të rëndësishëm. Regjistrohu në buletinin tonë.