Dhjetë mënyra si të ndihmojmë Gazën

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Qysh prej datës 7 – të Tetor ushtria sioniste po ushtron një gjenocid mbi popullsinë e vëllezërve dhe motrave tona në Palestinë, në Gaza. Është detyrë mediatike, njerëzore, morale dhe fetare që ne t’i ndihmojmë vëllezërit dhe motrat tona atje. Para jush po parashtroj dhjetë mënyra dhe forma se si mund t’i ndihmojmë ata:

1 – Formimi i Medias së Rezistencës: Bëni video, incizime të shkurtra që të kenë impakt tek njerëzit dhe pastaj publikojini ato, sepse ato shërbejnë për të nxitur Umetin që të mbështesë muxhahidinët. Le të jetë zëri juaj Media e Rezistencës.

2 – Përballja me gënjeshtrat: Përgjigjuni në rrjetet e juaja sociale ndaj dyshimeve, shpifjeve dhe gënjeshtrave që publikojnë pushtuesit izraeltitë dhe kushdo që është pro tyre.

3 – Pjesëmarrja në ngjarje: Jini pjesmarrës aktiviv – në vendin ku jetoni – në të gjitha aktivitetet që mbështesin çështjen e Palestinës dhe bëni thirrje që në këto aktivitete të marrin pjesë sa më shumë njerëz.

4 – Ngushëllimi i familjeve të dëshmorëve: Shkoni vizitoni familjet palestineze që ndodhen në vendin tuaj dhe ngushëllojini për të rënët e tyre se ata kanë rënë shehidë dhe kanë fituar Xhenetin.

5 – Reagimi mediatik: Jini sa më aktivë aq sa është e mundur. Kush ka mundësi të shkruajë le të shkruajë. Kush ka mundësi të marrë pjesë në fjalime të ndryshme le të marrë pjesë. Kush ka mundësi të marrë pjesë në emisione të ndryshme televizive le të marrë pjesë. Kushdo që ka mundësi të shkruajë nëpër rrjetet e ndryshme sociale le ta bëjë. Kush ka mundësi të shkruajë në Anglisht le ta bëjë.

6 – Xhihadi me para: Merrni pjesë edhe ju në xhihadin që bëhet me para përmes sakrificës, ftesës dhe nxitjes.

7 – Pëfshirja e familjarëve dhe të afërmëve: Bëjini pjesë të çështjes së Palestinës familjarët dhe të afërmit tuaj, veçanërisht fëmijët dhe të rinjtë. Ftojini fëmijët tuaj që të bisedojnë me shokët e tyre kudo; në shkollë, rrugë, etj, për të drejtën e Palestinës, sepse të rinjtë janë e ardhmja e një vendi.

8 – Bojkoti: Bojkotoni mallrat e kompanive që mbështesin armikun sionist duke mos i importuar dhe as mos i konsumuar.

9 – Krijmi i marrëdhënieve me njerëz me ndikim në shoqëri: Drejtojuni parlamentarëve, politikanëve dhe figurave me ndikim për të miratuar projekte të mirëstudjuara për të ndihmuar Gazën.

10 – Lutjet: Lutuni vazhdimisht, në namaz, në këmbë, në tehexhud, agjëroni, drejtojuni Allahut të Plotfuqishëm me lutje dhe përgjërim që të ndihmojë të shtypurit dhe muxhahidët, të poshtërojë dhe të  mposhtë agresorët  si dhe të na shpëtojë nga sundimtarët tiranë.

Autor: Sejf Bakir

Përktheu: Elton Harxhi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mos humbisni asnjë lajm të rëndësishëm. Regjistrohu në buletinin tonë.