Allahu dhe koha

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Pyetja: Kemi thënë e stërthënë se për Allahun e Lartësuar nuk ka kohë. Atë nuk e përfshin e tashmja, e shkuara dhe e ardhmja. Atëherë si ta shpjegojmë ‘do -në’ e cila tregon për një të ardhme të afërt dhe ‘do të – në’ që tregon për një të ardhme më të largët. Të dyja këto gjenden në Kuranin e nderuar që është fjala e Allahut?

Përgjigja: Allahun nuk e përfshin koha dhe nuk e përcakton dot kurrsesi me kufij. Porse Kurani është libër i zbritur nga Allahu prandaj dhe Kurani i drejtohet njerëzve në bazë të aftësive që ata kuptojnë. Ai u flet atyre në masën që kuptojnë qeniet njerëzore. Kurani dakordohet me ligjet dhe shkaqet që vendosi Allahu i Lartësuar në tokë për njerëzit.

Autor: Muhamed Muteueli Sharaui

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mos humbisni asnjë lajm të rëndësishëm. Regjistrohu në buletinin tonë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *