Llojet e ujit

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Uji është dy llojesh:

LLoji i parë: Është ai ujë që është i vlefshëm për të marrë abdes. Në këtë lloj bëjnë pjesë uji i çezmës, uji i burimit, uji i pusit,uji i shiut, uji i detit, lumit, liqenit..etj.

LLoji i dytë: Ështa ai ujë që nuk është i vlefshëm për të marrë abdes. Në këtë lloj uji bëjnë pjesë uji i ndotur nga papastërtitë, uji i përzier me sapun apo me lëndë të tjera.

Pastrimi pas kryerjes së nevojave personale:

Feja jonë na mëson të kujdesemi për pastërtinë, pasi pastërtia është pjesë e rëndësishme e besimit.

Prandaj, muslimani duhet të pastrohet me ujë të pastër për të hequr papastërtitë pasi të ketë kryer nevojat personale dhe kështu ai është i pastër dhe mund të marrë abdes e të falet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mos humbisni asnjë lajm të rëndësishëm. Regjistrohu në buletinin tonë.