Marrja e abdesit

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Abdesi merret në këtë formë:

1 – Në fillim lahen duart (3 herë) deri në kyçe.

2 – Pastaj shpëlahet goja (3 herë).

3 – Pastaj shpëlahet hunda (3 herë).

4 – Pastaj lahet fytyra (3 herë).

5 – Pastaj lahen krahët (3 herë) deri në bërryla duke filluar me krahun e djathtë pastaj atë të majtë.

6 – Pastaj merret mes’h (duke fshirë me duar të lagura) mbi kokë, mjafton ¼ e saj.

7 – Pastaj lahen veshët.

8 – Dhe në fund lahen këmbët deri në zoçkë duke filluar me këmbën e djathtë dhe pastaj atë të majtë.

Muslim Ablution or Purification Ritual Guide Step by Step Using Water  Perform by Boy Stock Vector - Illustration of rinse, guide: 69925833

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mos humbisni asnjë lajm të rëndësishëm. Regjistrohu në buletinin tonë.