Oniscidaet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Ndoshta ju hasni në këto krijesa të vogla ndërsa ngrini një shkëmb ose dru nën një dysheme të lagësht dhe pastaj pyetni veten pse Zoti i Plotfuqishëm i krijoi këto krijesa të çuditshme dhe cili është roli i tyre në natyrë?

Këto krijesa quhen: “oniscidae”, ose “lice druri” dhe janë të vetmet guaska që jetojnë në tokë dhe funksioni i tyre është: largimi i metaleve të rënda që dëmtojnë njeriun nga dheu si merkuri, kadmiumi dhe plumbi, të cilat janë jashtëzakonisht të dëmshme për njeriun.

Për shembull, hedhja e qelizave elektrike, mbetjet e pajisjeve elektronike dhe llambat që kursejnë energji shkaktojnë ndotjen e tokës, ujit dhe ushqimit me metale të rënda kancerogjene. Këto krijesa thithin këto toksina dhe ndihmojnë në pastrimin e tokës dhe shtresave të ujërave nëntokësore.

Është urtësia e Zotit të botëve në krijimin e tij. Çdo gjë është krijuar nga fati dhe mençuria, Ai nuk krijoi asgjë kot.. Lavdi Zotit të Madh

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mos humbisni asnjë lajm të rëndësishëm. Regjistrohu në buletinin tonë.