Përdorimi i zbutësit të buzëve gjatë agjërimit

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Pyetje: Cila është dispozita fetare në lidhje me përdorimin e zbutësit të buzëve gjatë agjërimit?

Përgjigja: Të gjitha lavdet dhe falenderimet i takojnë Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin për të Dërguarin e Allahut dhe shokët e tij.

Përdorimi i zbutësit të buzëve gjatë agjërimit nuk përbën problem përderisa ai që agjëron nuk kapërdin gjë prej tij. Nëse ai me qëllim dhe vetëdije kapërdin diçka prej tij atëherë agjërimi i tij konsiderohet i prishur dhe ai e ka për detyrë ta kompesojë atë ditë pas Ramazanit.

E njëjta dispozitë fetare vlen edhe për kremin hidratues të fytyrës; përdorimi i tij lejohet gjatë agjërimit përderisa asgjë nuk depërton në brendësinë e agjëruesit nëpërmjet hundës apo gojës.

Allahu e di më mirë.

Burimi: islamweb.net

Përktheu: Elton Harxhi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mos humbisni asnjë lajm të rëndësishëm. Regjistrohu në buletinin tonë.