Vëllazëria

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Enesi transmeton se Profeti Muhamed (a.s) ka thënë:

“Askush nuk e ka besimin e plotë nga ju, derisa të dëshirojë për vëllanë e tij atë që dëshiron për vete.”

Çfarë mësojmë nga hadithi i mësipërm?

1 – Besimi shtohet dhe pakësohet sipas veprave që bën besimtari.

2 – Besimi shtohet kur bëjmë punë të mira.

3 – Besimi pakësohet kur bëjmë vepra të këqija.

4 – Besimtari u do të mirën të gjithë besimtarëve.

Mësim Praktik:

Isha duke luajtur me shokët  e mi me top në oborrin e shkollës dhe papritur së bashku me shokun tim Ahmedin ramë në tokë. U bëmë me baltë pasi një ditë më parë kishte rënë shi. Shkova mora ujë dhe pastrova rrobat e mia e po ashtu edhe të shokut tim Ahmedit. Ai u gëzua me veprimin tim dhe më falenderoi.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mos humbisni asnjë lajm të rëndësishëm. Regjistrohu në buletinin tonë.