Kërmilli në buzë të pusit

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Një pus është i thellë 11 – të metra. Në fund të pusit gjendet një kërmill.

Gjatë ditës kërmilli ngjitet 6 – të metra, Kurse gjatë natës ai zbret 5 – së metra.

Pas sa ditësh do të jetë kërmilli në buzë të pusit?

Përgjigja: Kërmilli do të jetë në buzë të pusit pas 6 – të ditësh dhe jo 11 – të ditësh siç mund të imagjinohet nga llogaria e thjeshtë matematikore.

Po si kemi arritur në këtë përfundim?

Në ditë kërmilli bën gjithsej 1 metër, sepse 6 – 5 = 1

Në 5 ditë, kërmilli është ngjitur 5 – së metra, sepse 1 * 5 = 5

Kurse në ditën e 6 – të kërmilli i plotëson 11 – të metra, sepse 5 + 6 = 11. Dhe nuk është më nevoja që të zbresë poshtë sepse ai tashmë ka mbërritur në buzë të pusit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mos humbisni asnjë lajm të rëndësishëm. Regjistrohu në buletinin tonë.