Njeriu më i mirë

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Profeti (a.s) ka thënë: “Më i miri prej jush është ai që e mëson Kuranin dhe ua mëson atë të tjerëve”

Çfarë mësojmë nga hadithi i mësipërm?

1 – Kurani është fjala e Zotit të botëve.

2 – Kurani është fjala më e mirë.

3 – Muslimani mëson Kuranin dhe ua mëson atë të tjerëve.

4 – Muslimanit i pëlqen ta dëgjojë Kuranin.

Mësim praktik

Në kohën e pushimeve verore unë shkoj në xhami dhe atje mësoj përmendësh pjesë nga Kurani. Këtë vit xhamia jonë organizon konkurse për mësimin e Kuranit dhe aty shpërndahen dhurata për fituesit. Njëherë na erdhi një hoxhë në mësimin e Kuranit dhe na tha se Zoti na shpërblen për çdo shkronjë të Kuranit që mësojmë përmendësh me 10 – të sevape dhe se Kurani është shkak që besimtarët të hyjnë në Xhenet. Po ashtu kanë shpërblim dhe prindërit që i nxisin fëmijët e tyre të mësojnë Kuran dhe të jetojnë me të, se kështu na do më shumë Zoti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mos humbisni asnjë lajm të rëndësishëm. Regjistrohu në buletinin tonë.