Shuma e numrave të dalë 100

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Omeri: Gjyshi të lutem më bëj një lojë me veprime matematikore!

Gjyshi: Nga 1-9, bëj çfarë veprimesh të dëshirosh dhe përfundimi të dalë 100. Me kusht që numrat të mos përsëriten më tepër se një herë.

Omeri: Mendoj që t’i mbledhim të gjithë numrat.

Gjyshi: Dhe sa del shuma?

Omeri: 1+2=3, 3+3=6, 6+4=10, 10+5=15, 15+6=21, 21+7=28, 28+8=36, 36+9=45

Gjyshi: Po unë të thashë se përgjigja duhet të dalë 100?!

Omeri: Prit gjyshi të mendohem dhe të bëj një veprim tjetër!

Gjyshi: Po mirë.

Omeri: Po sikur t’i shumëzoj të gjithë numrat me njëri-tjetrin?!

Gjyshi: Kam frikë se duke i shumëzuar numrat me njëri-tjetrin, prodhimi del më i madh se 100.

Omeri: Po është e vërtetë. Gjyshi dorëzohem.. Të lutem ma trego përgjigjen!

Gjyshi: Mendohu edhe pak nipi im, sepse përgjigja është shumë e lehtë.

Omeri pasi bëri edhe disa prova të tjera, më në fund thirri i gëzuar: Gjyshi e gjeta përgjigjen.

Gjyshi: Pa hë..

Omeri: Po t’i mbledhim numrat nga 1-7, shuma e tyre del 28. Pastaj nëse bëjmë shumëzimin 8 me 9, prodhimi i tyre del 72 dhe pastaj mbledhim 28+72=100.

Gjyshi: Bravo nipi im i dashur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mos humbisni asnjë lajm të rëndësishëm. Regjistrohu në buletinin tonë.